
Restauracja Lemon menu
- Strona główna
- Restauracja
- Restauracja Lemon menu









Pomidorki pelati, mozzarella, pesto bazyliowe
Krem borowikowy na zakwasie z kiszonej kapusty z krokiecikami z kaszanki
Zupa rybna z łososia i pstrąga z pomidorami, i warzywami, lekko pikantna

Pieczony burak, rukola, orzechy nerkowca, maliny, granat, ravioli gruszkowe, piklowany kalafior, balsamiczny krem malinowy
Z polędwicy wołowej marynowanej w świeżych ziołach, podane z rukolą, parmezanem, oliwkami i kaparami, grzybkami shimeji, rzepą arbuzową, sosem majonezowo-musztardowo-miodowym oraz pieczywem
Świeży łosoś z awokado, szczypiorek, oliwa szpinakowo-pietruszkowa, papryka, pikantny karczoch, czarny sezam, focaccia
Grzybki shimeji, musztarda francuska, anchois, kapary, piklowana cebulka, liście nastrucji, suszone żółtko, chhips z topinamburu, pieczywo
Krewetki duszone w białym winie z masłem, czosnkiem, cebulą i natką pietruszki, świeży szpinak, pomidorki cherry, pieczywo

Karmelizowany kozi ser, smażona kapusta pak choi, glazurowane buraczki, maliny, granat, polenta z migdałami, mailnami i miętą, konfitura z borówek z jałowcem
Pikantne krewetki z patelni, mix sałat i liści, fenkuł, jabłko, karczochy, pomidorki podsuszane, rzodkiewka, dressing pomarańczowy, focaccia
Szpinak, jabłko, rzodkiewka, granat, cebula czerwona, sezam biały, awokado, pieczone pomidorki cherry, dressing z majonezu i soku jabłkowego

Makaron z oliwą, świeżymi pomidorami, czosnkiem, cebulą, rukolą i parmezanem
Naszym gościom pozostawiamy wybór ulubionego makaronu: tagliatelle, penne, spaghetti, razowy, kukurydziany (bezgluten)
Makaron z guanciale, pecorino romano i jajkiem
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem, parmezanem i sosem śmietanowym
Makaron z polędwicą wołową i kurkami, jarmuż, czosnek niedźwiedzi, prażona kasza gryczana, sos śmietanowy, szalotka
Makaron z krewetkami, świeżymi pomidorami, białym winem, pietruszką, cebulą i czosnkiem

Zapiekany w piecu pstrąg prosto z gospodarstwa rybackiego "Pstrągowa Dolina", miks sałat i liści, fenkuł, jabłko, karczochy, pomidorki podsuszane, rzodkiewka, vinegrette musztardowy, kasza kuskus
Filet z łososia pieczony w piecu, puree z groszku i mięty na mleczku kokosowym, świeże zielone warzywa z patelni
Dorsz, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, sałatka z kopru włoskiego, pomidorków cherry i cebuli czerwonej, pomarańczowy dressing rzodkiewka, strączki groszku cukrowego, ziarna groszku, emulsja z pietruszki
Marynowane w miodzie i wędzonej papryce, z frytkami stekowymi. Do wyboru sosy: barbecue lub czosnkowy
Delikatna pierś z kurczaka w ziołach, kasza kuskus perłowa z orzechami nerkowca, bakłażanem, pietruszką i groszkiem, miks sałat, suszone pomidory, kapary, cebula czerwona i pomidorki cherry, sos z suszonych pomidorów
Świeże zielone warzywa, puree z topinamburu i wędzonej kwaśnej śmietany, oliwa pietruszkowa
Kurczak kukurydziany supreme, smażona sałata rzymska, chips z boczku, panierowane jajko, pistacje, sos cezar
Pieczone żeberka bbq marynowane w miodzie, czerwonej papryce, musztardzie i sosie sojowym, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, grillowana kukurydza
Pierś z kaczki sous vide, mus rabarbarowy, puree ziemniaczane z wędzonym aromatem, dziki brokuł, malinowy jus z kaczki, groszek cukrowy, chips z ziemniaka truflowego
Policzki wołowe, sos pieczeniowy, puree ziemniaczane z wędzonym aromatem, duszona marchew i dziki brokuł smażone na maśle, suska sechlońska
Dodatki:
- mix sałat, suszony pomidor, cebula czerwona, pomidor koktajlowy, kapary, winegret - 21,-
- sałata rzymska, parmezan, pistacje, winegret musztardowy - 26,-
- dziki brokuł smażony na maśle - 24,-
- puree ziemniaczane z wędzonym aromatem - 19,-
- frytki stekowe - 19,-
- frytki z batata - 25,-
Dodatki:
- mix sałat, suszony pomidor, cebula czerwona, pomidor koktajlowy, kapary, winegret - 21,-
- sałata rzymska, parmezan, pistacje, winegret musztardowy - 26,-
- dziki brokuł smażony na maśle - 24,-
- puree ziemniaczane z wędzonym aromatem - 19,-
- frytki stekowe - 19,-
- frytki z batata - 25,-
Wołowina, bekon, pomidor, cebula czerwona, ogórek kiszony, sałata lodowa, rukola,
Wołowina, pancetta, spianata piccante, parmezan, pomidor, rukola, liscie bazyli
Wołowina, pancetta, pomidor, ser gorgonzola, pikantna konfitura gruszkowa, kapusta pak choi, pomidory suszone, sos z majonezu i musztardy francuskiej, rukola

Guanciale, śmietanka, koperek, mozzarella, bób
Placek z pieca z rozmarynem i oliwą
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia, spianata piccante, oliwki
Sos pomidorowy, mozzarella, szynka, pieczarki, karczochy, czarne oliwki
Sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, parmezan
Mozzarella, gorgonzola, parmegiano reggiano, taleggio
Sos pomidorowy, mozzarella, oscypek, wędzony boczek, suska sechlońska

Creme brulee z karmelizowanym cukrem brązowym
Wegańska monoporcja z biszkoptem matcha, mango i cytrynowym sorbetem z miętą
Gorące maliny z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Biszkopty savoiardi, krem z mascarpone z czekoladą
Gorące ciastko czekoladowe z płynnym środkiem, serwowane z lodami waniliowymi i konfiturą z owoców leśnych
